Инфо

15. септембар 2020.15. сеп 2020.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Поштовани житељи Мачванског округа,

Иза нас је један јако тежак период борбе против SARS-COV-2 вируса, и желимо да се захвалимо свим оним грађанима који су се одговорно понашали према свом здављу, као и према здрављу целокупне заједнице.


Више од 3000 потврђено позитивних, као и скоро 20.000 урађених PCR тестова, сведоче о обиму посла који смо имали. О тежини посла оних који су свакодневно у „скафандерима“ одржавали у животу хоспитализоване пацијенте, којих је у једном моменту у COVID болници Шабац било преко 300, нећемо сада грађане ни подсећати.

Одговорно понашање, било је и јесте, наш највећи адут у борби против ове непредвидљиве болести, а под тим подразумевамо држање физичке дистанце, ношење заштитних маски и адекватну хигијену руку.

Побољшање и стабилизација епидемиолошке ситуације, не значи да грађани не треба да поштују препоручене превентивне мере, јер у супротном може се очекивати поновни скок броја позитивних и оболелих житеља Мачванског округа, па и оних са најтежим клиничким сликама.

Апелујемо на надлежне органе, као и на надлежне Штабове за ванредне ситуације, да у складу са својим овлашћењима врше надзор над поштовањем превентивних мера, као и санкционисање свих оних који те мере крше.
Подсетио бих да је неспровођење и непоштовање мера, које је наша установа и препоручила локалном Штабу за ванредне ситуације из Шапца, довело до значајног погоршања епидемиолошке ситуације на целом Мачванском округу, и до тога да Шабац постане једно од највећих жаришта COVID-19.

Завод за јавно здравље Шабац као део здравственог система Републике Србије одговорно чува здравље свих житеља Мачванског округа, и након друге рунде борбе против SARS-COV-2 вируса очекујемо и да грађани, као и сви Штабови за ванредне ситуације локалних самоуправа, не забораве какав је опасан противник Корона вирус.

MSc. др Бранко М. Вујковић
вд директора



Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa