Инфо

15. септембар 2020.15. сеп 2020.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Новајлије желе трофеје

Ватерполо клуб "Шабац" представио је на конференцији за медије део појачања која су стигла у наш град током лета, као и новог тренера, чувеног Емила Николића, једног од најтрофејнијих стручњака на подручју бивше Југославије.

Нови тренер је нагласио да је Шабац одабрао због услова, али и искрених амбиција руководства да ствара, не тим за једну сезону, већ систем који ће од "Шапца" створити великана у европским оквирима.

-Тежимо највишем и то је моја филозофија коју сам напоменуо и при првим контактима са руководством. Дошао сам у тим који брани тутулу и желим да је одбранимо и желим да освојимо Куп. Биће изузетно тешко, али колико нама, толико и свима. Имамо млад, али тим изузетног потенцијала, жао ми је што неће бити публике у првм колу када следи велики дерби, али уверен сам да можемо до победе - сматра Емил Николић.

Филип Гардашевић и Марек Ткач су репрезентативци Црне Горе, односно Словачке, дошли су из клубова који су доминирали у Црној Гори, односно Француској, јер, како истичу, верују да навику титула могу очувати и у Шапцу.

-Овде је посебна атмосфера, на другим базенима је нема. Имамо све услове, имамо квалитет и немамо оправдање да не будемо на максимуму у том тренутку сваки меч. Уколико будемо такви, дупла круна је свакако реалан циљ- истиче Гардашевић.

Словачки ас је импресиониран гостопримством и обећава да ће бити у служби тима и нада се успеха.

-Имамо одличан базен, теретану, одлични атмосферу која се осети када први пут уђете на пливалиште. Наше је да спроводимо идеје тренера и покажемо да вредимо, а знам да вредимо - додао је Ткач.

Огњен Стојановић полако заузима место у репрезентацији Србије. Од бројних понуда изабрао је баш "Шабац" због жеље да напредује у одличним условима и могућности да осети квалитет и доминацију.

-Најбољи услови у Мађарској, држави где је ватерполо национални спорт, нису испред услова на Градском базену. Имамо искусног, доказаног шефа, сви се труде да наше мисли буду само на базену и дужност је да вратимо за указано поверење. Као и сви спортисти желим да освајам титуле и мислим да са овом новом капицом то и могу - уверен је Стојановић.

Супер лига Србије почиње 26. септембра када у Шапцу гостује "Раднички" Крагујевац. Биће то дуел шампиона и победника Купа.

Лига шампиона зависи од новца

ВК "Шабац" апсолутно жели да искристи право које му је дао пласман претходне сезоне и други узастопни пут наступи у квалификацијама за Лигу шампиона. Ипак, да ли ће то учинити, зависи од финасијске конструкције и буџетских могућности клуба. Како је све одложено због Ковида, тако ће уместо три бити само један круг квалифкација и турнири од 13. до 15. октобра, а још има времена да се донесе коначна одлука.

Тренер и играчи напомињу да је домаћа сцена приоритет, али их радује могућност наступа у квалифиакцијама и потенцијални пласман у најјаче европско такмичење.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa