Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Смех је најздравији лек
Отворена 52. Чивијада

Смех је најздравији лек

-Чивија, тај тајанствени бренд благотворно делује на сва друштвена дешавања. Лечи од свих болести, од лажних обећања оних који кроје наше судбине, незапослености, беспарице, лаж и преваре. Од Чивије нема бољег лека. Народе чивијашки, ваше је неотуђиво и врховно право да се смејете себи и другима, јер смех је најлековитији и најздравији лек, речи су којима је Чивијашки добошар у 11.00 сати на Тргу Шабачких жртава отворио 52.Чивијаду.



Ове године, због епидемиолошке ситуације, формат манифестације је знатно другачији. Највећи део Чивијаде моћи ће да се прати онлајн, преко Фејсбук страница Туристичке организације Града Шапца и "Гласа Подриња" и портала РТВ "Шабац". Организатори су ипак омогућили да неке садржаје Шапчани виде и "уживо".

Изложба карикатура и афоризама постављена је на отвореној галерији на Тргу. Сутра и у суботу у пешачкој зони Карађорђеве улице од 10.00 до 20.00 часова биће отворен Базар старих и уметничких заната. Чивијашки карневал ће изостати, али ће сутра Шапчани моћи да виде представу "Макс Металик" која ће проћи централним градским улицама.

-Позвали смо "Металика" да отера корону. Путовао је по Европи, а сада је дошао у Шабац. Позориште "Пинокио" из Земуна урадио је перформанс. Лутку високу шест метара глуми оживљавају и дају јој душу. Све је стало због короне, али покушали смо да задржимо малу нит карневалског духа. Поред маски и дистанце трудимо се на друге начине да се лечимо од короне, у складу са нашим овогодишњим слоганом "И смех је заразан". Ми дубоко верујемо у то, навео је Радушко Јанковић координатор Чивијашког карневала.

Балони ће у суботу у 18.00 сати бити пуштени са шест локација: испред Дуњића куће, Библиотеке шабачке, са Винаверовог трга, Великог парка (код четири стуба), са Моста и Трга шабачких жртава. Велики ватромет за крај Чивијаде предвиђен је за суботу у 21.00 сат на Сави.



-Ове године су нас епидемиолошке мере приморале да највећи део садржаја поставимо онлајн. То је специфичност по којој ћемо памтити ову Чивијаду, поред рекордног броја афоризама који је стигао и чињенице да су први пут најмлађи Чивијаши писали састав на тему "Дан кад сам се највише смејао". Иако је све другачије него ранијих година, верујем да смо чивијашки дух успели да сачувамо. Град ће ова три дана функционисати у том духу. Изложба карикатура и афоризама омогући ће људима да се од срца насмеју и подсете неких лепих дешавања која су била део Чивијаде претходних година и да са вером и оптимизмом уђемо у то да ће наредних година све бити као и раније, рекао је Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Града Шапца.



Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa