Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Италија: 70 миграната скочило са брода који је чекао дозволу да пристане

Италија: 70 миграната скочило са брода који је чекао дозволу да пристане

Више од 70 миграната скочило је данас у море са спасилачког брода који чека дозволу за пристајање у јужној Италији а италијанске власти су их спасиле испред Палерма, саопштила је шпанска хуманитарна организација Оупен армс.
Брод ове групе превозио је око 280 миграната и избеглица које је прошле недеље хуманитарна огранизација спасила у централном Средоземљу док су покушавали да стигну до европских обала у несигурним чамцима.


Оупен армс је и јуче спасила десет миграната који су скочили у море код јужне обале Сицилије, када су обавештени да им је оближња Малта одбила улазак, саопштила је невладина организација.

Брод се затим упутио према Палерму, на северној обали Сицилије, где је чекао упутства где да искрца своје путнике.

Италија је у понедељак дозволила да 27 миграната буде пребачено на њен хуманитарни брод са данског танкера, на коме су провели 40 дана, који их је спасио на Средоземљу када им је потонуо чамац.

Хуманитарне огранизације се жале да Европска унија напушта мигранте који прелазе опасан морски прелаз из северне Африке. Кажу да ЕУ уместо тога јача либијску обалску стражу, са циљем да спречи мигранте да напусте земљу у којој су како тврде били изложени ортури.

Малтешки министар спољних послова Еварист Бартоло рекао је данас да његова мала острвска држава није у могућности да прими више миграната и избеглица.

Он је, после састанка са шпанским колегом у Мадриду, рекао да је на ЕУ да успостави систем који ће се бавити мигрантима које су спасиле невладине организације или трговачки бродови.

Beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa