20. септембар 2020.20. сеп 2020.
Биће за ајвар
Овогодишња берба црвене-дуге паприке за справљање ајвара у Мачви неће бити берићетна, јер је много ових плодова обузела буђ. Произвођачи се труде да разврстају квалитетну, здраву паприку од оне коју је обузела буђ и кажу да је доста, због ове болести отишло у расход.
Тако смо код Младена Смиљанића, произвођача из Мачванског Белотића затекли Драгицу Дамњановић, Миру Филиповић и Данијелу Миловановић, све из Мајура, код Шапца, како беру и пребирају паприку. Оне кажу да ће и поред свега неповољног у овој захтевној производњи, паприке бити довољно за квалитетан ајвар.
Тако смо код Младена Смиљанића, произвођача из Мачванског Белотића затекли Драгицу Дамњановић, Миру Филиповић и Данијелу Миловановић, све из Мајура, код Шапца, како беру и пребирају паприку. Оне кажу да ће и поред свега неповољног у овој захтевној производњи, паприке бити довољно за квалитетан ајвар.
Љ.Ђ.
Актуелно
Најновији број
11. април 2024.