Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Панић: Имамо информацију да ванредно стање уводе 1. октобра

Панић: Имамо информацију да ванредно стање уводе 1. октобра

Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута, изјавио је у јутарњем програму "Пробуди се" на ТВ Нова С да се оправдано сумња да Кризни штаб и даље не располаже подацима са којима би морао да располаже да би доносио валидне одлуке. Он је навео да има као информацију да се као могући датум за увођење ванрендог стања помиње 1. октобар.

Он је навео да смо се више пута уверили да чланови Кризног штаба немају квалитетне информаицје, а далеко од тога да су потпуне.

“Имате сада јављање који је број новооболелих и преминулих, који ничим не би могао да указује да професор Тиодоровић пре седам дана и др Кон пре три дана најаве могуће ванредно стање. Оно што ми имамо као информацију да се као датум помиње 1. октобар. Реците ми да ли тренутна ситуација на основу оног што Кризни штаб извештава има икакве везе са тим да за пет дана можемо да имамо ванредно стање. Дакле, оправдано сумњамо да и даље Кризни штаб не располаже подацима са којима би морао да располаже да би доносио валидне одлуке, што се тиче струке, које су то мере које треба да се спроводе”, рекао је Панић.

Он је изјавио да ако за пет до 10 дана најављују ванредно стање, онда бројке које јављају сигурно нису тачне.

Панић је навео да када је реч о сменама начелника на ВМА и запослених у Лесковцу да је реч о врсти освете, огромном пристиску и прогону оних који су се усудили да кажу да се нешто не ради добро у току ове епидемије.

“Прогон је свуда и није безазлен”

“Списак из Лесковца говори да неко има на уму ко су ти људи са интегритетом и који су спремни да укажу она нешто што није добро. Исту такву ситуацију имамо у Ужицу, имамо смену начелника у Пазару.. Свуда се то дешава. Доказ да неко планира ванредно стање је и то што је прошле недеље прошао један документ који каже који су то лекари који су спремни да добровољно иду у ковид јединице у следећем периоду. Некада је у Краљеву било 80 одсто њих који су били спремни, овог пута сам потписао само ја. Ја се већ три пута јављам, али нисам, како каже в.д. директор Саздановић, политички подобан, јер ћу ја све што оно тамо будем видео, пренети јавности. То је моја обавеза по Закону о заштити од заразних болести”, рекао је Панић.

Он је навео да ће овог пута морати да дају решења, а да би увели радну обавезу неопходно је увођење ванредног стања.

“Да се јасно оградим, пошто ме оптужују да сам за увођење ванредног стања. Апсолутно сам против закључавања, малтретирања… Нема радне обавезе и слања лекара и радника у центре удаљене преко 50 километара, ако не важи ванредно стање”, истакао је Панић.

Он је изјавио да се јавља много колега које трпе притиске због потписа Уједињени против ковида.

“Прогон је свуда и није безазлен. Прети се отакзима. КБЦ Звездара је напустило три анестезиолога у протеклом периоду, два неуролога, двоје колега у Суботици. Под огромним су притисцима, присиљени често да раде без опреме”, навео је председник Синдиката лекара и фармацета.

Он је рекао да по његовом мишљењу вакцину нећемо имати сигурно до краја следеће године.

Извор: Нова

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa