Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Приватни ФБ профил (Антонић у периоду наступа у Румунији)

Приватни ФБ профил (Антонић у периоду наступа у Румунији)

Антонић: Шок и разочарање

После дуго времена домаћа одбојкашка сцена доспева у фокус јавности, нажалост, а опет некако логично, не због неких добрих клупских резултата, већ инцидената. У најактуелнијем, виновник и жртва био је наш суграђанин, досадашњи одбојкаш клуба "Ниш" Милош Антонић.

Наиме, у дербију домаће Супер лиге, дугогодишњи тренер Нишлија Драган Светозаревић, током трећег сета је извео из игре првог техничара своје екипе, поменутог Антонића, а неколико секунди касније догодио се скандалозни инцидент. Светозаревић је неколико пута ударио Антонића ногом, уз претходну гестикулацију и повишен тон, том приликом га, како истиче Антонић, повредивши у мери да не може да се врати у игру.

-Без разлога и повода. Трећи сет је тек почињао, било је, чини ми се, 5:3. У једној акцији сам дао лопту саиграчу који је до тог тренутка био мање заступљен у игри, требала му је лопта да жаргонски "уђе" у утакмицу. Он ми је замерио на том потезу и викнуо је зашто сам то урадио, а ја сам одговорио да је то била прва лопта на њега. То је све што сам рекао, он ме је извео, викао зашто ја њему одговарам било шта и потом урадио шта је урадио. Тражио је да уђем потом поново, али нисам могао, показивао сам ногу која је отицала - истиче Антонић.

Био је то дерби у којем је Антонић, до тог тренутка, пружио одличну партију и где је на крају нишки тим славио 3:2. Наравно, тај излазак из игре је и последњи излазак, како истиче наш суграђанин, у српској одбојци.

-Нисам желео да одреагујем одмах, али сам преломио да за мене више места нема у Нишу. Одмах сам захтевао раскид уговора. Били су састанци читавог наредног дана, бројне молбе руководства да останем, али једноставно преко неких ствари не желим да пређем, а црвена линија је прекорачена. Нећу да користим оно што ми се десило како би остварио бенефити било који, једноставно не интересују ме извињења, објашњења, ништа. Шокиран сам и разочаран у нашу одбојку. Уговор је раскинут и у току је потрага за новим ангажманом - додао је Антонић.

После више од десет сезона у иностранству, Антонић је током лета прихватио понуду Ниша да се врати у српску одбојку и био је један од важних чинилаца у плановима борбе за титулу. После овог догађаја одлучио је да напусти клуб, а каријеру ће вероватно наставити у иностранству.

Када потпише нови уговор, са нашим суграђанином ћемо у штампаном издању (првом наредном) говорити и о немилим сценама, али и будућим плановима.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa