Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Опстанак је циљ, а тежња највиша

Опстанак је циљ, а тежња највиша

Кошаркашице шабачке "Дуге" дебитују у суботу у Првој женској лиги Србије. Иако су, како истичу, клуб са убедљиво најмањим буџетом и екипа са најмлађим тимом, верују да имају квалитет који ће донети опстанак у овом рангу. Распоред је изузетно тежак у прва три кола, али нада је у потпуној растерећености против фаворита, истакнуто је на кноференцији за медије.

-Био бих лично презадовољан опстанком, али то је забрањена реч међу кошаркашицама. Морамо тежити највишем и увек кажем да циљ мора да буде најбоље могуће место, ако не прво, онда друго, ако не друго, онда треће и тако редом. Није ту питање реалности циља, већ приступа тренингу, утакмицама, свим обавезама. Краљево је ривал уз првом колу, најбољи тим лиге, фаворит за титулу и јасно је да су велики фаворити и у Шапцу. После нам следе Црвена Звезда и Партизан, рпужићемо борбу императива резултата нема, али има обавеза да се искористи свака шанса - истакао је тренер Вук Степановић.

Искуство је "Дуга" добила повратком у шабачки кошарку Олге Степановић. Наступала је већ у елити, носећи дрес више клубова, а доноси и интернационално искуство.

-Вратила сам се да помогнем и ово је велики изазов за мене. Из искуства знам да је пут до успеха да се испоштује све договорено у свлачионици, да се тактичке идеје спроведу у дело, да буд едобра комуникација на релацији тренер - играч и онда се остварује највише могуће у том тренутку. Верујем у девојке и мислим да ћемо имати добру сезону - сматра Олга Степановић.

Младост може бити адут и препрека у сезони.

-Недостаје нам искуства, али верујем у нашу младост. Имамо осличну атмосферу, компактну екипу, бодримо једна другу и то је наша снага. Јесмо најмлађи, али то је разлог да се још више боримо, да се наметнемо и покажемо да наш потенцијал и квалитет вреде највишег ранга - додала је Дуња Продановић.

Први меч "дугице" играју у суботу, када им гостује екипа Краљева, од 20:45 у сали "Протић". Присуство публике није дозвољено.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa