Инфо

23. септембар 2020.23. сеп 2020.
Отишао је Златко

Отишао је Златко

Некадашњи рукометаш Металопластике, један од најбољих играча ондашњих "ванземаљаца", члан сјајне бековске тројке клуба који је једноставно био непобедив средином 80-их година прошлог века, Златко Портнер, изненада је преминуо у Швајцарској где је живео и радио.

Како незванично сазнајемо, отказало је срце великог играча и према сведочењима свих који су га познавали, још већег човека. Рођен је у Хртковцима 1962. године, каријеру је започео у тамошњој "Слоги", а потом играо за "Црвенку" одакле је стигао у шабачки "Металопластику" као део тима који је спреман да досегне највише што је и успео. Освојио је две титуле шампиона Европе и седам звања шампиона Југославије, посебно га се навијачи сећају по невероватној игри у реваншу финала КЕШ против "Вибжежеа" где је, међу бројним подвизима, остварио и чувени гол са три играча мање.

После Шапца одлази у Барселону са којом поново долази на врх Европе. Каријеру наставља у Француској "Венисеу", да би је завршио у Швајарској, екипама "Зофинген" и "Берн". По завршетку играчке каријере, рукомету је остао веран кроз тренерски посао у више клубова Швајцарске.

Наступао је у репрезентацији која је 1986. постала шампион света, а освојио је и бронзу у Сеулу 1988. године на Олимпијским играма.

фото: фб профил

Породичну традицију је наставио син Никола који је данас први голман репрезентације Швајцарске, али и један од најбољих голмана Европе и већ је освојио једну титулу шампиона Европе са Монпељеом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa