Инфо

23. септембар 2020.23. сеп 2020.
"Отварање" у фокусу

"Отварање" у фокусу

Након почетка емитовања серијала ТВ Шабац "578 15: Отварање" у којој је, по сопственом признању, осуђивано лице говорило о учешћу у различитим противзаконитим активностима које је организовала Српска напредна странка или њима блиске организације, о серијалу је говорио и др Александар Пајић, повереник Градског одбора СНС и кандидат за градоначелника ове странке.

Пајић је о емисији РТВ Шабац говорио у емисији "Актуелно" на ТВ Ас и том приликом најавио тужбу против новинарке која је аутор серијала.

-То говори о телевизији и уредници која стоји иза емисије, а то је телевизија која се плаћа из буџета града и ја сам сигуран да такви пројекти и такве телевизије, када се промени у да власт у Шапцу, не могу да буду финансиране из буџета града, јер, уколико ви доводите наркомане, који ће бити кључни сведоци, а за то добијате средства из буџета Града, мислим да то није нешто за шта су гласали грађани Шапца и да то не треба да се ради. Ја ћу сигурно у наредном периоду, против главне уреднице тог серијала поднети кривичну пријаву - рекао је др Александар Пајић у емисији "Актуелно".

По закону финансирају се медијски пројекти о којима одлучују представници репрезентативних новинарских удружења. Протеклих година Шабац је за медијске пројекте издвајао више од 30 милиона динара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa