Инфо

25. септембар 2020.25. сеп 2020.
Европска зелена партија донела одлуку да се Градски одбор у Шапцу придружи Српској напредној странци
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Европска зелена партија донела одлуку да се Градски одбор у Шапцу придружи Српској напредној странци

Током предизборне кампање за локалне изборе одржане 21. јуна ове године Европска зелена партија је грађанима Шапца послала, између осталих, две кључне поруке за које је речено да ће бити услов учешћа ЕЗП-а у већини која ће формирати градску власт. Притисак на фабрике у Источној радној зони да уграде све неопходне филтере како би се обезбедио чист ваздух и покретање процеса трајног уклањања дивљих депонија како би се заштитила чиста пијаћа вода и производња здраве хране су неопходни процеси у очувању и унапређењу стања у животној средини и доброг здравља становништва.

Неопходна ставка је и формирање Савета за екологију и зелену економију града Шапца. Уз остале елементе програма ЕЗП-а за град Шабац ово је била платформа са којом смо наступили у разговорима који су на високом страначком нивоу вођени са представницима Српске напредне странке у циљу стварања могућности да се кроз међусобну сарадњу град Шабац у наредне четири године развија на оптималан начин.

Постигнута је сагласност око програмских циљева и Европска зелена партија обавештава јавност да се, поред покрета Западна Србија и Руске странке који су то већ учинили, придружује Српској напредној странци у напорима да се формира стабилна градска власт која ће унапредити досадашње функционисање града и подстаћи активности у до сада запостављеним областима од значаја за здравији и бољи живот становништва.

ЕЗП је своје циљеве покушала да реализује и у претходном периоду, али није било разумевања досадашњих коалиционих партнера. Јасно је да је су грађани Шапца на овим изборима доминантно подржали Српску напредну странку као снагу која ће водити град.

Сматрамо да избори треба да буду коначно завршени 3. октобра понављањем на пет гласачких места и да град треба да настави да функционише уз што снажнију подршку државних институција. Европска зелена партија жели снажно да се укључи у сарадњу са републичким институцијама како би Шапчанима, у складу са нашим слоганом, осигурали здрав живот и здраву економију. Сматрамо да је са Српском напредном странком као партнером ово могуће остварити.

Европска зелена партија

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa