Инфо

25. септембар 2020.25. сеп 2020.
Опроштај од нашег Златка

Опроштај од нашег Златка

Комеморативним скупом Рукометни клуб "Металопластика", саиграчи из времена у плавом дресу, пријатељи и поштоваци, у присуству чланова најближе породице, опростили су се од Златка Портнера, недавно преминулог рукометаша који је у богатој и успешној каријери носио дресове више европских клубова, дрес репрезентације, а на оба нивоа стизао до врха Европе.

Присутнима су се обратили некадашњи саиграчи Веселин Вуковић, Веселин Вујовић, актуелни директор шабачког клуба Славиша Стојиновић, као и председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић. Први човек Савеза прочитао је и телеграм саучешћа председника Олимпијског комитета Божидара Маљковића.



Портнер је био рукометна величина, један од најбољих бекова и играча у историји овог спорта, али је својом скромношћу, одмереношћу, поштовањем према свакоме, током живота исказакао да је још већа људска величина, онај који може бити узор за друге. У сећањима на Златка, говорници су истицали управо то и наглашавали да их је баш он чинио, не само бољим играчима, него и бољим људима.

-Отишао је на пут на који ћемо једном сви ми кренути, он је само отишао мало раније - завршио је свој говор колега из клуба, колега из бековске линије, пријатељ Злаје Портнера Веселин Вуковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa