Инфо

28. септембар 2020.28. сеп 2020.
Тиодоровић: Могуће попуштање мера заштите

Тиодоровић: Могуће попуштање мера заштите

Кризни штаб за борбу против корона вируса разматраће данас ублажавање неких мера и могућности да дозволе одржавање неких манифестација које су већ неколико пута одлагане.

Како је пред почетак седнице изјавио члан штаба доктор Бранислав Тиодоровић, епидемиолошка ситуација је стабилна, Србија је медју најбољима у Европи са седам оболелих на 100 хилада становника, али да је вирус још ту и да опрез мора остати појачан.

"Ова добра ситуација је заслуга одговорног понашања становника, тако да ће свака одлука штаба о ублажавању мера, било да је реч о неким манифестацијама, било да је о продужењу радног времена угоститељаких објеката, главни услов за то биће испуњење три основна услова- маске, дистанца од два метра и дезинфекција не само руку већ и предмета и простора", рекао је Тиодоровић за РТС.

Он очекује да ће бити дозвољено одржавање неких културних и спортских манифестација, јер је то битно за градјане, али је објаснио да од организатора сваке манифестације зависи да ли ћемо моћи све да се спроведе, а да се не наруши тренутно добра ситуацију.

Тиодоровић је оценио да ће бити тешко спровести мере на Београдском маратону и да неколико хиљада људи тешко може да одржи дистанцу и води рачуна о себи и другима.

Доктор не очекује велике проблеме када почен сезона рипа, јер подаци из земаља код којих како је рекао "грип стиже пре нас" ове године није било великог ширења заразе.

Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa