Инфо

28. септембар 2020.28. сеп 2020.
У суботу, у Шапцу: Манифестација ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ

У суботу, у Шапцу: Манифестација ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ

Октобар је међународни месец борбе против рака дојке. Догађај ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ традиционална je манифестација која се одржава већ 6 година и подразумева градску вожњу бицикала, тротинета и ролера уз пратеће садржаје ради подизања свести о важности превентиве и здравих стилова живота. Ове године манифестација је регионалног карактера и укључује више од 25 градова и општина, а већ годинама уназад подржана је од стране Министарства здравља, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље, многих институција и појединаца у региону.

Возимо ЗА ЗДРАВЉЕ и ДАЈМО ПЕДАЛУ РАКУ, поручују организатори.

У суботу, 3. октобра 2020 године тачно у 12 часова (подне) подићи ће се застава манифестације на видном месту. Вожња креће од Мачвиног стадиона - где се налази мурал посвећен жени херојки (ауторка Андреа Дамњановић, ученица Средње школе примењених уметности) и вози се до трга на Савској авенији где ће се чути реч фитнес и медицинских професионалаца, дружити се и разговарати о здравом животу.

Све учеснице и учесници ће добити поклоне који афирмишу борбу за здравље.

Иницијаторка акције је Весна Бонџић и Женски центар Милица. У Шапцу, партнер у организацији догађаја је Ника Фитнесс Студио који већ годинама ради на промоцији здравог начина живота.

Ова године, у време проглашења пандемије Цовид 19 управо две важне речи “открити” и “лечити” на време су постале готово немогуће. Сада је више него икад потребно дати подршку свим женама које се са овом болешћу боре, њиховим породицама и пријатељима, али и здравственим професионалцима који се труде да у изузетно тешким условима победи здравље и победи живот.

Све активности настале су и реализују се уз поштовање препорука Владе Србије и Министарства здравља - биће обезбеђене маске и дезинфекција за све учеснице и учеснике, а безбедна дистанца ће бити одржавана и у вожњи и на местима окупљања. У случају ванредне ситуације, примењиваће се мере прописане од стране надлежних органа.

ОТП банка и ОТП осигурање "Моја превентива" генерални су покровитељи манифестације. Догађај су подржали и Контраст издаваштво, Јана Оршолић и бренд Само нежно према себи, ОК клуб као и многи други појединци, групе и организације.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa