Инфо

30. септембар 2020.30. сеп 2020.

Пријава кандидата за програм Моја прва плата почиње 8. октобра

Пријава послодаваца за учешће у програму Моја прва плата завршена је и пристигло је више од 10.000 пријава заинтересованих компанија, које су огласиле скоро 17.000 позиција за 28.000 радних места, саопштено је данас из Владе Србије.
Због великог интересовања послодаваца за програм и највећег броја пристиглих пријава у последња два дана рока за пријаву компанија, отварање пријава за младе људе коју су заинтересовани да отпочну своју радну каријеру, померено је за 8. октобар.


У току је провера испуњености услова компанија за учешће у програму и стручна дефинисање свих позиција.

Више од 70 одсто позиција које су компаније пријавиле доступно је за кандидате са завршеном средњом школом, а пријаве послодаваца стигле су из читаве Србије, различитих делатности и обима компанија, наводи се у саопштењу.

После утврђивања коначне листе компанија и позиција на које се кандидати могу јавити, 8. октобра биће отворен позив за пријаву заинтересованих кандидата.

За потребе пријаве компанија, оглашавање позиција и пријаве кандидата, направљен је јединствени портал који је омогућио привреди и младима да не морају ништа да достављају у папирном облику, већ све потребно могу да одраде електронски, путем Портала Моја прва плата https://mojaprvaplata.gov.rs.

Програм Моја прва плата је Влада Србије покренула са циљем да се подстакне оспособљавање за рад младих људи и пружи подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова. Прилику да стекну радно искуство, па и потенцијално будуће заспослење, имаће 10.000 младих у шта ће држава инвестирати две милијарде динара.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa