Инфо

30. септембар 2020.30. сеп 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Србија и даље на црвеном списку забране путовања у ЕУ


Србија је, иако испуњава основно мерило ЕУ за улазак грађана трећих земаља у условима епидемије корона вируса, и даље на "црвеном списку" земаља чији држављани због епидемије не могу без карантина или теста путовати у Европску унију.

Такав режим за држављане Србије је остао непромењен пошто је Комитет амбасадора сталних представника чланица ЕУ (COREPER) одлучио да се прописи о уласку странаца не мењају, рекли су извори у Савету министара Уније у Бриселу.

COREPER је у суштини само прихватио закључак стручњака Европске комисије да не треба мењати режим уласка страних држављана у ЕУ, иако је Србија испунила основно мерило ЕУ да држављани неке земље могу без ограничења доћи у ЕУ ако је у њиховој земљи заражених корона вирусом мање од 16 на 100.000 становника.

Тако и даље у ЕУ без ограничења могу путовати само држављани Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса, Уругваја, као и Кине под условом да она одобри слободно путовање држављана земаља ЕУ на своју територију.

Извор Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa