Инфо

(1. октобар 2020.)

Хуманитарна акција чланова "Онлајн пијаце Шабац"

Место пријема помоћи

Место пријема помоћи

Чланови Фејсбук групе "Онлајн пијаца Шабац" окупили су се око заједничког хуманог циља - помоћи најугроженијима када је тешко. Произвођачи ће део својих производа донирати за три угрожене породице и децу са сметњама у развоју из Шапца. Позив важи и за све остале који желе и могу да помогну. Уколико немају своје производе могу купити нешто од намирница, а добродошли су и одећа и обућа за децу, школски прибор, играчке, срества за хигијену. Пријем помоћи је у сутра и прекосутра (пета и субота) у Мајуру, на адреси Војводе Путника б.б. (гаража преко пута бившег 7. јула, односно Санија) од 9.00 до 18.00 часова.

Помоћ ће бити подељена у недељу и понедељак. Критеријуми за избор породица су били јасни: тешка материјална ситуација коју нису сами узроковали, немогућност једног или оба родитеља да раде из здравствених разлога. На тај начин одабране су две породице са подручја Шапца и једна из околине Лознице.

Прва породица су Бојићи из Змињака са троје деце: Огњен (6 година), Михаило (4) и Кристина (1). Отац деце је болестан, док се мајка бори да нешто заради у надници. Живе од социјалне помоћи.

Друга породица су Млађићи из Липолиста. Самохрана мајка девојчица од 13, 11 и близнакиња од 8 година је срчани болесник, а деци недостаје готово све.

Трећа породица су Лончине из Клупаца код Лознице. Такође је у питању самохрана мајка са три девојчице. Хране се из народне кухиње, а у неусловној кући коју су добили мишеви су им свакодневница.

Део помоћи биће одвојен и за удружења родитеља деце са сметњама у развоју из Шапца.
Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa