Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Место пријема помоћи

Место пријема помоћи

Хуманитарна акција чланова "Онлајн пијаце Шабац"

Чланови Фејсбук групе "Онлајн пијаца Шабац" окупили су се око заједничког хуманог циља - помоћи најугроженијима када је тешко. Произвођачи ће део својих производа донирати за три угрожене породице и децу са сметњама у развоју из Шапца. Позив важи и за све остале који желе и могу да помогну. Уколико немају своје производе могу купити нешто од намирница, а добродошли су и одећа и обућа за децу, школски прибор, играчке, срества за хигијену. Пријем помоћи је у сутра и прекосутра (пета и субота) у Мајуру, на адреси Војводе Путника б.б. (гаража преко пута бившег 7. јула, односно Санија) од 9.00 до 18.00 часова.

Помоћ ће бити подељена у недељу и понедељак. Критеријуми за избор породица су били јасни: тешка материјална ситуација коју нису сами узроковали, немогућност једног или оба родитеља да раде из здравствених разлога. На тај начин одабране су две породице са подручја Шапца и једна из околине Лознице.

Прва породица су Бојићи из Змињака са троје деце: Огњен (6 година), Михаило (4) и Кристина (1). Отац деце је болестан, док се мајка бори да нешто заради у надници. Живе од социјалне помоћи.

Друга породица су Млађићи из Липолиста. Самохрана мајка девојчица од 13, 11 и близнакиња од 8 година је срчани болесник, а деци недостаје готово све.

Трећа породица су Лончине из Клупаца код Лознице. Такође је у питању самохрана мајка са три девојчице. Хране се из народне кухиње, а у неусловној кући коју су добили мишеви су им свакодневница.

Део помоћи биће одвојен и за удружења родитеља деце са сметњама у развоју из Шапца.




Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa