Инфо

3. октобар 2020.3. окт 2020.
Зеленовић: Бројне неправилности на поновљеним локалним изборима

Зеленовић: Бројне неправилности на поновљеним локалним изборима

Градоначелник Шапца и носилац листе "Шабац је наш", рекао је за наш портал да се још увек чекају резултати данашњих поновљених избора, који су одржани на пет бирачких места, али да је већ сада јасно да је било бројних неправилности.

Зеленовић је за Нова.рс рекао да се резултати избора још увек не знају.

“Излазност је била негде око 40 одсто, што је огроман проценат за трећи круг избора. Читав дан су обележиле изборне нерегуларности”, рекао је градоначелник Шапца.

Он је додао се поново видео исти сценарио као претходна два пута.

“Људи су подмићивани, било је давања новца, јавног гласања. Бирачки одбори су све то евидентирали. Све је мање-више ово већ виђено”, рекао је Зеленовић и додао да се резултати још увек пристижу.

Данас су поновљени избори на пет бирачких места у Шапцу, на којима су у претходна два пута уочене бројне неправилности. Јутрос у 7.00 отворена су два биралишта у граду и три на сеоском подручју, где на поновљеним изборима право гласа има укупно 5.829 бирача.

Бирачка места су затворена у 20 сати, а од 5.829 уписаних у бирачки списак, на биралишта је изашло 44,62 одсто бирача.

Подсетимо, на поновљеним изборима који су одржани 6. септембра, дошло је до низа инцидената, а највећи је био у селу Шеварице, где је покушана крађа вреће са бирачким листића, па су избори поновљени на овом, и још четири бирачка места.
Нова С

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa