Инфо

4. октобар 2020.4. окт 2020.
Брнабић: Србија пред значајним изазовима, не само због Приштине већ и преплитања интереса великих  сила

Брнабић: Србија пред значајним изазовима, не само због Приштине већ и преплитања интереса великих сила

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да се Србија налази пред значајним политичким и безбедносним изазовима и то како је навела, не само због односа са Приштином и "врло сложених" односа у региону већ и због "непобитне" чињенице да су на њеној територији испреплетани интереси "великих и моћних" држава.

Она је на обележавању Дана сећања на страдање Срба, Јевреја и Рома у Другом светском рату у спомен комплексу Јајинци код Београда, рекла да очување слободне и независне Србије није загарантовано већ да захтева "континуирану борбу у тешким околностима".

"Земљама попут Србије, које слободу цене више од свега, тај пут је данас тежи и изазовнији него у било ком тренутку од завршетка Другог светског рата", навела је премијерка.

Наводећи да је током Другог светског рата само у логору у Јајинцима убијено више од 80.000 "невиних Срба, Јевреја, Рома, припадника Народноослободилачког покрета, антифашиста", премијерка је казала да грађани Србије никада неће заборавити историјске истине да "смо као народ у оба светска рата били на правој страни историје и да смо платили огромну цену за слободу".

"Наша је дужност да будемо поносни на своју историју и велико заједничко наслеђе, да наставимо увек да баштинимо сећање на наше претке који су се борили за идеале слободе и правде и да одбацимо сваки покушај прекрајања историје и релативизације злочина", казала је председница Владе Србије.
Фото
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa