Инфо

7. октобар 2020.7. окт 2020.
Борба за истину пред институцијама

Борба за истину пред институцијама

Градоначелник Шапца и носилац листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић одржао је данас конференцију за медије на којој је коментарисао дешавања од претходне вечери, али и још једном читав изборни процес. Зеленовић је навео да ће дати прилику институцијама да раде свој посао и да неће, као њихови политички противници, ствари решавати на улици.

-Српска напредна странка и мафијаши су поново радили оно што су претходна три пута радили на изборима. Покушали су да на силу натерају Градску изборну комисију да ради оно што они хоће. Све што се десило претходне вечери су тешка кривична дела. Њих су учинили Александар Пајић и људи који су нама непознати, а колико смо чули јако сумњиве прошлости. Полиција и тужилаштво ће имати пуне руке посла. Данас кривичне пријаве предајемо надлежним органима. Све се то дешавала на само пет метара од централе Полицијске управе у Шапцу која није реаговала, а добила је најмање шест различитих позива да дођу и спрече оно што се десило у ГИК, навео је градоначелник Зеленовић.



Поставио је и питања да ли је скуп испред Градске управе био пријављен полицији. Градоначелник је оценио као бесмислене тврдње да он или људи око њега продужавају изборни процес, него да то раде они који фотографишу гласачке листиће и јавно гласају. Рекао је да за свако од тих понављања постоји пресуда суда.

-Нагласићу да су о свим догађајима у Шапцу обавештене све међународне институције. То су исте оне институције које су рекле да у Србији нема владавине права, поштених и слободних избора и слободних медија. То је Србија у којој ми живимо и наша дужност је да се против тога боримо, рекао је Зеленовић.

Градоначелник је изјавио да очекује да ГИК настави да ради свој посао у складу са Законом и да ради оно због чега је формирана, а то је да штити изборну вољу грађана Шапца. Охрабрио их је да доносе одлуке, а свима који су одлучили да штрајкују глађу пожелео добро здравље.

-На Градском већу смо усвојили завршни рачун града Шапца и упутили га председнику Скупштине да закаже седницу како би био усвојен, јер смо добили информацију од Министарства финансија да постоји опасност да укину трансферна средства из буџета. Ја то видим као додатни притисак на наш град. Немамо никакав одговор од Немање Пајића, рекао је Небојша Зеленовић.

Позиве Александра Пајића да се протести наставе испред његове, кућа Душана Петровића и Будимира Павловића оценио је као позив на линч.

-Настављамо борбу. Шапчани нека се не плаше. Користићемо све могућности пред Законом и пред институцијама да докажемо да смо у праву. Лаж је да имам обезбеђење. Рекли су да криминалци чувају мој дом. Сви знају где живим, јер су напредњаци више пута објављивали моју адресу и знају да идем на посао пешке и бициклом. Нико од нас никада није имао обезбеђење. То су бесомучне лажи. Данас смо то ми, а сутра је сваки грађанин. Сваком грађанину може да се дође пред кућу и да му се каже шта да ради и шта ће да му се деси ако не послуша и да полиција при том не реагује, рекао је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa