Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Саопштење за јавност градског одбора СНС Шабац

Саопштење за јавност градског одбора СНС Шабац

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да је након јучерашњег подношења оставки 10 чланова Градске изборне комисије Шабац који су представљали листу Небојше Зеленовића, Метле, УДС - Прилике и Зелене странке одржана нова 68. седница којој је присуствовало 11 од укупно 21 члана ГИК-а.

Седницом која је почела у 22 часа а на коју су били позвани сви чланови и замене из сталног састава па и они који су у оставци, председавао је најстарији правник од присутних Борис Туменко.

Након утврђивања кворума и избора председавајућег ГИК је прешао на одлучивање по приговорима који се односе на изборе одржане 03.10.2020. године. Након вишесатне дискусије о свим приговорима једногласно је прихваћен приговор Српске напредне странке да се поништи одлука Градске изборне комисије Шабац донесена на седници дана 04.10.2020. о распуштању бирачког одбора и понављању гласања на бирачком месту Шипурске ливаде.

Такође је једногласно донесена одлука да се одбију сви остали приговори којима се тражило распуштање бирачких одбора и понављане избора на бирачким местима Шеварице, Дреновац и Шипурске ливаде.

Овом седницом је завршено одлучивање по приговорима који су у надлежности ГИКа и уколико не буде жалби Управном суду очекује се да ће у наредних два до три дана Градска изборна комисија Шабац прогласити резултате и доделити мандате одборницима. Након тога се очекује и упућивање захтева председнику скупштине града Шапца за сазивање конститутивне седнице чиме би се спустила застава на вишемесечни изборни циклус у Шапцу.
ГО СНС Шабац

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa