Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
https://pixabay.com

https://pixabay.com

Чадеж позвао младе да кроз програм Моја прва плата стекну прво радно искуство

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж позвао је данас младе да искористе пројекат "Моја прва плата", односно стекну радно искуство и унапреде своју радну биографију.

Чадеж је, након састанка састанак са представницима удружења младих на тему програма "Моја прва плата" и програма запошљавања младих, коме су присуствовали и председница Владе Србије Ана Брнабић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, казао да се за програм пријавило више опслодаваца од очекиваног.

Указао је да је више од 8.000 фирми испунило услове јавног позива, односно проверу Националне службе за запошљавање.

"Постоји интерс из свих индустрија, а највиоише из сектора услуга. Око 70 одсто позиција је намењено за кандидате са завршеом средњом школом, а 30 одсто за оне са високим образовањем", казао је Чадеж.

Према његовим речима, највише су тражени екомонисти, машински, грађевински и електро инжењери, лекари, стоматолози, док су у прерадјивачкој инсустрији траже радници у текстилној, прехрамбеној, металској, прерадјивачкој, производњи намештаја.

"Имамо велики број позиција и моја данашња порука младима је искористите ову шансу и почните да градите ЦВ практично од данас и стичете радно искуство", поручио је Чадеж.

Он је указао да је стицање радног искуства важно, јер ако након девет месеци колико програм траје, не успеју да остану у фирми у коју буду примљени, са тим искуством ће моћи лакше да се запосле на неком другом месту.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa