Инфо

9. октобар 2020.9. окт 2020.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Почаст људима, колегама, почаст професији

Сваког деветог дана октобра шабачко дописништво Радио телевизије Србије и њихове колеге из других локалних медија обележавају сећање на трагичан догађај који се догодио на данашњи дан 1991. године у коме су четворица колега изгубили живот враћајући се са ратног подручја где су били на радном задатку.

На споменик подигнут у част Амиџе, Боре, Дејана и Сретанаположен је венац, а осим спомен облежеја испред зграде у којој су трагично настрадали новинари радили, сећање чува и улица Амиџа, Бора, Дејан и Сретан.

фото: Глас Подриња


-Увек је тужан дан за нас 9. октобар и још увек је кост у грлу и након 29 година. На годишњицу симболичним гестовима чувамо сећање, али су они у мислима нашим сваки дан. Наша обавеза, пре свега као људи, а потом као њихових колега да чувамо успомену на велике људе који су били и остали пример професионалности. Успомена на њих је чување части професије којој припадамо. Посвећеност свом послу коштала их је живота и најмање је што можемо је да не дозволимо да њихово дело и лик избледе, а споменик и улица којом сваки дан пролазимо је залог за будуће генерације - рекла је Тања Мијаиловић Димитрић, уредница шабачко дописништво Радио телевизије Србије.

Пре 29 година, дана 9. октобра, екипа шабачког дописништва Радио телевизије Србије и Радио Шапца трагично је настрадала обављајући свој радни задатак. Аутомобил у коме су били новинар Зоран Амиџић, сниматељ Бора Петровић, асистент Дејан Милићевић и новинар Радио Шапца Сретан Илић, на путу Петриња - Глина, још увек непознате особе су напале и том приликом четворо колега је изгубило живот. Разлози напада, као и наредбодавци, односно егзекутори нису познати ни данас.

фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa