Инфо

9. октобар 2020.9. окт 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Због примања мита ухапшена помоћница министра пољопривреде

Помоћница министра пољопривреде Србије Д.Ј.Н. и физичко лице Д.Ч. ухапшени су данас у Београду због сумње да су починили кривична дела примања и давања мита.

"По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка, данас су око 12 часова полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Службе за борбу против организованог криминала лишили слободе два лица: Д.Ј.Н. - помоћницу министра пољопривреде Владе Србије за кривично дело примање мита из чл. 367 КЗ и физичко лице Д.Ч. за кривично дело давање мита из члана 368. КЗ.", саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

У саопштењу се наводи да постоје основи сумње да је осумњичена Д.Ј.Н., од осумњиченог Д.Ч. примила месечну рату, унапред обећане користи за помоћ у добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде.

"Осумњиченој Д.Ј.Н., је обећана исплата користи у висини од око 1.000 евра месечно, у наредне две године, док траје реализација уговора о јавној набавци", пише у саопштењу.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Тужилаштво за организовани криминал.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa