Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
фото: Бета

фото: Бета

Мали: У буџету Србије за наредну годину више новца за плате и капиталне инвестиције

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће у републичком буџету за 2021. годину бити више новца за повећање плата у јавном сектору, али и за капиталне инвестиције, улагања у водоводне мреже, аутопутеве, изградњу железничких пруга.

Он је за ТВ Пинк казао да јавне инвестиције доприносе расту бруто домаћег производа (БДП), отварању фирми и привлаче приватне инвеститоре да дођу у Србију.

По његовим речима, за девет месеци ове године Србија је привукла 1,9 милијарди евра страних инвестиција, највише у региону.

"Огромне размера економске кризе у свету због пандемије корона вируса, али не и у Србији", казао је министар.

Додао је да у Србији "нема црног сценарија као у другим земљама, нема затварања фабрика", као, како је рекао. у Америци где је 41 милион људи остао без посла.

Како је навео, Србија се са најмањим падом БДП-а у овој години, монетарном и фискалном стабилношћу, позиционирала да највише растем у годинама које долазе.

Мали је најавио да ће за два дана објавити услове по којима ће државна Финансијска корпорација САД за међународни развој (ДФЦ) давати гаранције за кредите привреди у Србији.

"То ће бити повољни кредити на дужи рок отплате како би се малим, средњим, али и великим предузећима, омогућило да добију потребан новац и ликвидност, не само да преживе ову кризу него да наставе да инвестирају", казао је Мали.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa