Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Првих 10 полазника "Галебове" Школе заваривања завршило курс и потписало уговоре о раду

Првих 10 полазника "Галебове" Школе заваривања завршило курс и потписало уговоре о раду

Десет полазника заједничког пилот пројекта компаније "Галеб" и "Клет Дуала" данас је положило завршни испит и добило дипломе варилаца. Они су одмах потписали уговоре са компанијом где ће остати да раде.




Обука и полагање испита су организовани у фабрици "Зимпа" у Убу, где се налази најмодерније опремљен тренинг центар за заваривање у Србији. Дипломе првим полазницима Школе заваривања подељене су баш на дан када је, пре 72 године, ова фабрика основана.



Свих 10 полазника успешно су овладали вештином заваривања. Међу њима је и Александра Радосављевић, машински инжењер, која се међу мушким колегама посебно истакла и радиће као инструктор и помагати будућим ученицима. Поред тога, од "Галеба" је добила и поклон - упис на курс на Машинском факултету, доквалификацију за инжењера заваривања.



Поред Алекдандре, још тројица најбољих полазника су, поред диплома и уговора, добили и новчане награде.

Варилац је једно од најдефицитарнијих занимања. Због тога је циљ компаније "Галеб" да, заједно са "Клет Дуалом" едукује раднике за заваривање у целој Србији. Нова генерација полазника, њих 16 са подручја Крагујевца, већ је уписана.



Привреда је одлично реаговала на овај програм обуке и већ су почеле да се заказују и друге групе за будући период.



Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa