Инфо

16. октобар 2020.16. окт 2020.
Извор:Бета

Извор:Бета

Нове мере кризног штаба

Кризни штаб за борбу против корона вируса одлучио је данас да се уведе обавезу ношења маски и на отвореном простору за све грађане као и да се забрани локалним самоуправама да посебним дозволама омогућавају окупљање више од 30 људи, изјавила је чланица тог штаба Дарија Кисић Тепавчевић. У изјави медијима након седнице Кризног штаба, она је навела да је актуелна епидемиолошка ситуација у земљи таква да број оболелих од короне расте али да никога не треба да утеши то што је стање повољније него у већини европских земаља, јер вирус има потенцијал брзог ширења.

"Маске треба да носимо сви. Стално и у свакој прилици, и на отвореним просторима. Обавезујућа мера је да носимо маске свуда, стално, сви. И то је мера која ступа на снагу одмах", рекла је она.
Према њеним речима, маске су се показале као изузетно ефикасне свуда у свету.

Она је додала да је и до сада било забрањено да се окупља више од 30 људи, али да је у свим градовима било примера да су се одржавала разна славља, манифестације и окупљања.

"Од данас се забрањује локалним самоуправама да дозвољавају такву врсту окупљања", рекла је она.

Кисић Тепавчевић је рекла да ће од понедељка поново бити отворена хала Арена, као привремена ковид болница, јер је веома важно да друге болнице сачувају могућност да примају и збрињавају пацијенте који нису оболели од короне.

Она је навела да ће радно време угоститељских објеката остати до 23 сата али да ће сви објекти морати да имају одговорно лице које ће бити задужено за стриктно спровођење превентивних мера против короне.

"Већина грађана се придржавала мера. Ја апелујем на појединце који нису препознали значај тога да то учине због нас и да тако заштите и себе и своју породицу и друге", рекла је Дарија Кисић Тепавчевић.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa