Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
Шабац добио нову власт

Шабац добио нову власт

Александар Пајић из Српске напредне странке изабран је за новог градоначелника Шапца. Немања Пајић ће поново обављати функцију председника Скуптшине Града. Заменик градоначелника биће Блажа Кнежевић, а заменик председника Скупштине Града др Бранко Вујковић.

Првој седници Скупштине Града у овом сазиву нису присуствовали представници листе "Небојша Зеленовић - Шабац је наш" и УДС "Прилика". За данашње одлуке гласало је 44 присутна одборника и то једногласно.Александар Пајић је оценио да је данас велики дан за Град Шабац и да су одбранили демократију у Граду. Најавио је конституисање органе локалне власти као први задатак.

-Сигуран сам да Шабац очекују много бољи дани него до сада. Очекујемо смиривање политичке тензије и да ће Град Шабац брзим корацима кренути даље. Конституисаћемо све органе локалне власти и почети да радимо у интересу грађана. Шабац је изгубио четири месеца у политичким превирањима и доказивању да демократија мора да се одбрани у Шапцу. Задовољан сам што сам огромном већином у Скупштини Града добио подршку и као градоначелник и за свој тим. Видећемо шта затичемо у Градској управи од средстава буџета и радити на буџету за 2021. годину. Кренућемо да радимо нове пројекте којим ћемо конкурисати код Државе у министарствима и надамо се великим средствима за бољи живот читавог града, рекао је Александар Пајић.Немања Пајић верује да су грађани прижељкивали конститутивну седницу, после дугачких и "чудних" избора. Захвалио се одборницима што је и други пут добио њихово поверење да води Скупштину Града.

-Град Шабац је добио нову власт и мислим да већ од данас може да крене да нормално функционише. Пошто је св еово јако дуго трајало, очекујем интензивнији рад парламента у наредном периоду, јер Град шаабц очекује ребаланс буџета и доношење буџета за 2021. годину. Радујем се новом парламенту и новим одлукама које ћемо донети у корист наших суграђана. Жао ми је што сви одборници нису присуствовали конститутивној седници. Очекујем да у наредном периоду наставимо да радимо у пуном капацитету и са опозицијом, рекао је Немања Пајић.

На данашњој конститутивној седници потврђени су мандати одборницима и изабрани су чланови Градског већа.
Јелена Викић, члан градског већа задужен за здравство
Мирољуб Мијушковић, члан градског већа задужен за културу
Живан Бајић, члан градског већа задужен за привреду
Бојан Дамњановић, члан градског већа задужен за образовање
Милутин Стојиновић, члан градског већа задужен за пољопривреду
Стеван Матић, члан градског већа задужен за родну равноправност и националне мањине
Јелена Милошевић, члан градског већа задужен за социјална питања и рад и запошљавање
Др Јован Ћирић- члан градског већа задужен за туризам
Марко Пановић, члан градског већа задужен за спорт

Најновији број

25. новембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa