Инфо

23. октобар 2020.23. окт 2020.
Бета

Бета

У Влади три нова министарства, посебан ресор о селу

У Скупштину Србије стигао је Педлог закона о министарствима којим је предвиђено да Влада Србије добије још три нова ресора.

То су Министартство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство за бригу о породици и демографију као и Министарство за бригу о селу.

Поред нових, Влада Србије имаће и већ позната министарства: финансија, привреде, пољопривреде шумарства и водопривреде, заштите животне средине, грађевинарства саобраћаја и инграструктуре, рударства и енергетике, трговине туризма и телекомуникација.

Владу ће чинити и Министарство правде, државне управе и локалне самоуправе, МУП, министарство одбране, спољних послова, министарство за европске интеграције, као и министарства просвете, здравља, омладине и спорта, кулуре и информисања, рада запошљавања борачких и социјалних питања.

Предлог закона потписало је 167 народних посланика, а за предлагача је одређен шеф посланичке групе "Александар Вучић За нашу децу" Александар Мартиновић.

Скупштина ће о предлогу закона расправљајти по хитном поступку у суботу 24. октобра, како би нова Влада могла да буде изабрана, најављено је у среду 28. октобра 2020. године.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa