Инфо

25. октобар 2020.25. окт 2020.
Повећан број заражених у Шапцу

Повећан број заражених у Шапцу

Градоначелник Шапца др Александар Пајић одржао је данас састанак са представницима градских установа и институција (члановима Штаба за ванредне ситуације) о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Шапцу.




-Због наглог погоршања епидемиолошке ситуације у граду Шапцу и повећаног броја ковид позитивних заказао сам хитан састанак Кризног штаба где смо разговарали о мерама и тренутној ситуацији. Како би у наредним данима прекинули ширење епидемије у нашем граду. Тренутно је у граду Шапцу 55 особа ковид позитивнио и то 20 лица за последња 24 сата. У претходна три дана имали смо прво десет, онда седам, а сада 20 ново оболелих. Шеснаест Шапчана је тестирано у граду, а њих четворо у Богатићу, те је стога поменути број од 20. За сада нећемо уводити ванредну ситуацију, али апелујемо на све суграђане да стриктно поштују мере Владе Републике Србије како бисмо се са тренутном ситуацијом изборили на најбољи начин. Тренутно је у Општој болници хоспитализовано девет пацијената са средње тешком сликом, а привремена Ковид болница у сали Економске школе из пасивног ће прећи у активни статус како би пацијенти са блажом клиничком сликом били тамо смештени - рекао је градоначелник и додао да ће Комунална полиција вршити надзор над поштовањем мера.

-Једна од одлука Штаба је да се Комуналној полицији изда стриктно наређење за контролу поштовања мера рада угоститељских и трговинских објеката као што су ношење маски, држање дистанце, број особа у затвореном и отвореном простору. У надзор ће бити укључени сви релевантни органи и инспекцијске службе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa