Инфо

26. октобар 2020.26. окт 2020.
Институционална подршка за Асоцијацију ДУГА

Институционална подршка за Асоцијацију ДУГА

Асоцијација ДУГА је једна од 30 организација грађанског друштва (ОГД) у Србији која је добила двогодишњу институционалну подршку да унапреди и учврсти своје капацитете. Као организација која се бави пружањем услуга и радом са људима, ова подршка ће им помоћи да корисници њихових услуга буду још задовољнији њиховим радом.

„Заједно за активно грађанско друштво – ACT” је пројекат Владе Швајцарске чији је циљ активно грађанско друштво у коме грађани више учествују у процесу доношења одлука, нарочито на локалном нивоу. АCT спроводе две невладине организације: Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе.

ACT пројекат чине 3 стуба: 1. грантови; 2. изградња и јачање капацитета; 3. јачање упоришта у заједници. Прва фаза пројекта реализоваће се од 1. октобра 2019. године до 30. септембра 2023. године.

-Институционални грант биће коришћен у сврхе повећања добробити за све наше, кориснике услуга и повећање учешћа грађана у доношењу одлука, посебно на локалном нивоу. Желимо да повећамо мобилисање грађана у процесима доношења одлука, да повећамо учешће Асоцијације ДУГА у мрежама и савезима, како у земљи тако и у иностранству, како би повећали и наш утицај на доносиоце одлука у циљу повећања квалитета, доступности и обима пружања услуга грађанима који припадају рањивим друштвеним групама- истакао је председника Асоцијације ДУГА, Александар Прица.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa