Инфо

26. октобар 2020.26. окт 2020.
Удружење параплегичара Мачванског округа: Ако си невидљив-не постојиш

Удружење параплегичара Мачванског округа: Ако си невидљив-не постојиш

Удружење параплегичара Мачванског округа у оквиру обележавања глобалне недеље медијске и информацијске писмености, кроз пројекат "Ако си невидљив- не постојиш!" жели да скрене пажњу на невидљивост особа са инвалидитетом на друштвеним мрежама, као и на недостатак информација и утицај дезинформација.

-Свака проверена информација, вест која се појави у медијима је од великог значаја за све грађане, али и особе са инвалидитетом. Током пандемије сусрели смо се са бројним дезинформацијама и медијским шумом, што је негативно утицало на многе, те смо одлучили да организујемо округли сто на ту тему - Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа.

У оквиру поменутог пројекта у Музеју шабачких Јевреја организована је панел дискусија, као и пројекција документарног филма "Ријалити у инвалидским колицима" глумице Сандре Силађев и редитељке Марте Фишер који указује на проблеме приступачности у градској средини са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

Љупка Михајловска председница Свеза за приступачност Србије и некадашња посланица у Скупштини Републике Србије наводи да је законски оквир релативно добар, али да увек постоји могућност за побољшање.

-Оно где нам треба вештина је примена закона, праћење и санкције за оне који не поштују регулативу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa