Инфо

27. октобар 2020.27. окт 2020.
НМУО: Само заједничким деловањем свих државних органа може се постићи ефекат борбе против ширења вируса Ковид-19

НМУО: Само заједничким деловањем свих државних органа може се постићи ефекат борбе против ширења вируса Ковид-19

У циљу координације рада начелника Мачванског управног округа и јединица локалних самоуправа са подручја Управног округа, на сузбијању ширења вируса КОВИД-19, а у сврху примене Упутства које је доставила Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19, у уторак 27.октобра, одржан је састанак у Шапцу, седишту Мачванског управног округа.




Састанку су присуствовали начелник Владан Красавац, шеф Одсека за санитарни надзор, начелник Одељења републичке тржишне инспекције, координатор републичке пољопривредне инспекције, начелник Одељења републичке ветеринарске инспекције, начелник Одељења инспектората за рад, републички туристички инспектор са седиштем рада у Шапцу и начелник Одељења за инспекцијске и комунално стамбене послове Градске управе Шабац.



Начелник Мачванског управног округа упознао је присутне са садржином Упутства о методологији и координацији рада на сузбијању ширења вируса Ковид-19.

Само заједничким деловањем свих државних органа може се постићи ефекат борбе против ширења вируса Ковид-19.
У Упутству је наведено за које објекте и догађаје се врши контрола примене противепидемијских мера и који су то објекти и догађаји са становишта процене ризика одређени као високоризични.

Начелници управних округа су у обавези да у координацији са председницима општина и начелницима управа врше одабир објеката и догађаја за надзор и на основу процењеног епидемиолошког ризика сачине планове заједничких акција за сваку од локалних самоуправа на подручју Управног округа.



Руководилац организационе јединице санитарне инспекције за територију Управног округа даје сагласност на недељни план надзора, уз могућност измене у складу са тренутним епидемиолошким околностима и предлозима представника других републичких инспекција.

Руководиоцу радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19 се достављају дневни извештај о спроведеном надзору на нивоу округа, недељни извештај о спроведеном надзору за сваку јединицу локалне самоуправе и недељни извештај о спроведеном надзору на нивоу округа.

Закључено је да се одмах приступи реализацији Упутства, како би се постигао ефекат сузбијања ширења вируса Ковид-19.

За среду 28.октобар 2020.године заказан је састанак у Градској управи града Лознице на који су позвани представници републичких инспекцијских органа који обављају послове на подручју града Лознице, градоначелник Лознице са сарадницима и представници градских инспекцијских служби града Лознице, у циљу упознавања са применом мера за сузбијање ширења Ковид-19.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa