Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Посланици данас бирају владу

Посланици Скупштине Србије данас ће на Првој посебној седници бирати нову српску Владу.

Председник Скупштине Ивица Дачић за 10 сати сазвао је седницу са једном тачком дневног реда - Избор Владе и полагање заклетве председника и чланова Владе.

Како је раније одређено Законом о министарствима. нова влада имаће 21 министарство и једног или два министра без портфеља.

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић прво ће пред посланицима изнети експозе са планом рада будућих министара, после чега следи скупштинска расправа и гласање о новом саставу владе Србије.

Брнабић је раније најавила да ће у новој влади министар спољних послова бити Никола Селаковић, унутрашњих послова Александар Вулин и одбране Небојша Стефановић.

На челу новог министарства за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог биће Гордана Чомић, на челу министарства за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић из СПАС-а, а министар за бригу о селу биће Милан Кркобабић.

Министарство културе и информисања водиће Маја Гојковић, министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација водиће Татјана Матић, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић, финансија Синиша Мали и привреде Анђелка Атанасковић, док ће на челу министарства пољопривреде бити Бранислав Недимовић, а енергетике и рударства Зорана Михајловић.

Заштиту животне средине водиће Ирена Вујовић, на челу министарства правде биће Маја Поповић, ресор државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, министарство за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, здравља Златибор Лончар, омладине и спорта Вања Удовичић, док ће просвета припасти Бранку Ружићу из Социјалистичке партије Србије.

Министар без портфеља биће и социјалиста Новица Тончев који ће највероватније бити задужен за регионални развој.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa