Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Нешто боља епидемиолошка ситуација

Нешто боља епидемиолошка ситуација

Епидемиолошка ситуација у Шапцу данас је мало повољнија. Позитивно је 18 тестираних у Шапцу, а у Мачванском округу укупно 38.

Тренутно се у Општој болници налази 12 ковид позитивних пацијената, од чега је 11 са пнеумонијом. Од јуче је било три пријема, а један је отпуштен кући.



Комунална полиција је котролисала 339 објеката, а 20 није поштовало предвиђене мере.

Данас је одржана конференција Штаба за ванредне ситуације. Наведено је да проглашење ванредне ситуације у граду у наредним данима зависи од мишљења епидемиолога и Завода за јавно здравље.



-Данас имамо благи пад броја новозаражених у односу на јуче. Евидентно је да је још увек тешка епидемиолошка ситуација. Стриктно контролишемо мере када је у питању рад трговинских и угоститељских објеката и то је дало неки резултат. Ипак, молим суграђане да наставимо даље да поштујемо мере које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије, зато што је то једина могућност да из овога изађемо са што мање ковид позитивних, односно да пребродимо тешко стање у ком се налазимо. Укључиле су се и републичке инспекције у контролу. Молим и привреднике у граду да својим запосленим стриктно наложе поштовање свих предвиђених мера, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић.

Ситуација у образовним установама је стабилна и сви случајеви који су били у претходном периоду су у изолацији, тако да нема ширење вируса.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa