Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић: Потписали смо предуговор са Фајзером за набавку вакцине против корона вирус

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија намеравала да купи вакцину против корона вируса од компаније "Астрозенек" док се нису појавили проблеми због којих је та компанија одустала од производње вакцине, а да је у овом тренутку предуговор за набавку вакцине против корона вируса потписан са америчко-немачком компанијом "Фајзер".

Вучић је на конференцији за новинаре у Палати Србија, након састанка са директорима ковид болница, рекао да је за набавку вакцине против корона вируса "трка у свету" и да ће месец дана предности у добијању вакцине бити "спас за неку државу у односу на неку државу која није обезбедила вакцину".

Вучић је рекао да се прве количине вакцине против корона вируса од "Фајзера" очекују до нове године, а да ће до краја марта бити обезбеђено 350.000 доза вакцина, које ће прво примити здравствени радници, војска и полиција, као и хронични болесници.

"Разговарамо и са Кинезима и са Русима, купићемо што пре може за цело становништво. Нама је свеједно где ћемо да купујемо вакцину, важно је да наше службе потврде да је безбедна. У нашој земљи те вакцине ће за све грађане бити бесплатне", казао је Вучић.

Он је навео да је Србија "много пара потрошила за борбу против короне", али да "свега има" што је потребно за борбу против епидемије, у чему смо по свим параметрима међу најбољима у Европи.

Вучић је навео да је 365.000 вакцина против грипа већ подељено здравственим установама у Србији и да је тиме део опасности смањен, да се "не појаве у исто време грип и корна у болницама".

"24.000 вакцина сутра стиже, обезбедили смо 50.000 вакцина за грип из Мађарске који стижу за некоко дана, из Немачке ће стићи 200.000 вакцина до 1. децембра, данас смо покренули иницијативу да набавимо још 200.000 вакцина против грипа", рекао је Вучић додајући да су то највеће количине вакцина против грипа које су до сада набављане.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa