Инфо

30. октобар 2020.30. окт 2020.
Ивануша: Наредних недеља нас чека још јачи удар епидемије короне

Ивануша: Наредних недеља нас чека још јачи удар епидемије короне

Директор канцеларије Светске здравствене организације Маријан Ивануша изјавио је да тренутна епидемиолошка ситуација у Србији "врло озбиљна", наводећи да се "бележе рекорди када је у питању дневни број новозаражених".

"Очекивања су да ће се епидемиолошка слика погоршавати и у наредним недељама, како у Европи тако и у Србији", рекао је Ивануша за данашњи Блиц.

Како је објаснио, "према информацијама којима располажемо, главни пренос се јавља у нашим кућама, у затвореним или препуним ресторанима, на скуповима или радним местима и на затвореним јавним местима".

"Млади људи више излазе и више се друже, па се зато ширење везује за младе, иако вирус може да се шири и медју старијом популацијом", рекао је Ивануша.

Он је нагласио да је "порука за све иста - ако хоћемо да зауставимо ширење вируса, морамо да се придржавамо превентивних мера, држимо физичку дистанцу, носимо маске, водимо рачуна о респираторној хигијени и хигијени руку".

"Знамо да су сви уморни јер ова ситуација већ неко време траје, а неизвесно је до када ће трајати", рекао је Ивануша, позивајући на придржавање заштитних мера против короне.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa