Инфо

30. октобар 2020.30. окт 2020.
Још 26 Шапчана ковид позитивно

Још 26 Шапчана ковид позитивно

Током последња 24 сата регистровано је још 26 ковид позитивних грађана Шапца и 42 лица која су у самоизолацији, односно контакти са оболелима. На територији Мачванског округа тренутно је активно оболело 294 људи, од тога је у Шапцу 148. Ови подаци су изнети на данашњем састанку градског Штаба за ванредне ситуације.

-Ситуација је стабилна у смислу да нема драстичног повећања броја оболелих, међутим, ситуација са ковидом 19 је нестабилна и поново апелујемо на стриктно поштовање мера за сузбијање пандемије. Само од нас зависи и од степена поштовања мера да ли ћемо изаћи без већих последица из ове тренутне ситуације. Тренутно је у шабачкој Болници 13 пацијената хоспитализовано, што је једно више у односу на јуче. Сви они имају упале плућа, али нико није на респиратору. Извештаји Санитарне инспекције и Комуналне полиције говоре да су максимално појачане мере контроле и драстично је мањи број привредних субјеката који крше мере уредбе, али то још није довољно. Неопходно је максимално поштовати дистанцу, број људи у затвореном и на отвореном, апсолутно ношење маске и хигихена руку, рекао је шеф Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић.

Појачане мере контроле подразумевају већи број провера трговинских и угоститељских објеката, као и активно укључење републичке Санитарне инспекције. Од 50 контролисаних субјеката дуже од 23 сата радило је 11 угоститељских објеката. Такође и у 11 трговинских радњи установљено је да има како купаца, тако и запослених који се не придржавају мера заштите.

-Данас је на састанку били и др Драган Радојичић из Завода за јавно здравље и директор ЗЗЈЗ др Бранко Вујковић и ми ћемо поштовати мишљење струке. Оно још увек да је дошло време за увођење ванредне ситуације, рекао је Пајић.

Број оболелих у образовним установама је исти, док је још један здравствени радник ковид позитиван.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa