Инфо

31. октобар 2020.31. окт 2020.
Тепић (ССП): Јучерашња објава у Службеном гласнику доказује да Кризни штаб ради нелегално

Тепић (ССП): Јучерашња објава у Службеном гласнику доказује да Кризни штаб ради нелегално

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић рекла је да је тек јуче у Службеном гласнику објављена Одлука Владе Србије о образовању Кризног штаба за сузбијање ковида, што указује да су сви чланови тог тела месецима лажно представљали.

ССП због тога очекује убрзану реакцију тужилаштва по кривичној пријави коју су поднели против чланова "такозваног Кризног штаба", због угрожавања здравља и живота људи, које је довело до "смрти више лица", саопштила је данас та странка.

Тепић је у писаној изјави додала да је објавом доказано да је опозиција била у праву када је говорила да је Кризни штаб "само фантомска, приватна група (председника Србије) Александра Вучића за пропаганду", које је служило за "свесно обмањивање грађана" о епидемиолошког стања зарад одржавања избора.

"Премијерка Брнабић, министар Лончар, лекари Кисић Тепавчевић, Кон и други, отишли су и корак даље покушавајући пре неколико дана да се оправдају објаснивши да постоји некакав закључак од 13.марта о формирању Кризног штаба, иако он никада није објављен на сајту Владе, у службеним актима ни толико, а наводни примерак тог закључка објављен је тек пре неколико дана у таблоидима и то са ознаком 'приватна архива'", додала је Тепић.

Она је оценила и да је накнадно произведени закључак Владе "чисто изигравање закона", с обзиром да је једини надлежни за епидемију Закон о заштити становништва од заразних болести и комисија у складу са тим законом, а не "измишљени и незаконитим закључци".

"Своје несналажење у прикривању овог скандала нису ипак могли да сакрију, те након вишедневне пропаганде да објасне како је 'Закључак о оснивању Кризног штаба' право решење и да нема потребе да се игде објављује, само пар дана касније, у петак 30. октобра, ипак цео подухват преокрећу и сада објављују у Службеном гласнику први пут Одлуку о образовању Кризног штаба", сматра Тепић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa