Инфо

31. октобар 2020.31. окт 2020.
Епископ Јоаникије: Вучићев долазак на сахрану митрополита Амфилохија био би од великог значаја

Епископ Јоаникије: Вучићев долазак на сахрану митрополита Амфилохија био би од великог значаја

Синод СПЦ је за администратора Митрополије именовао епископа будимљанско никшићког Јоаникија.

Јоаникије је оценио да би долазак председника Србије Александра Вучића на сахрану "био добар почетак блискијих односа Србије и Црне Горе".

Он је у разговору за портал "Борба" казао да је "обичај да се на сахрану не зове", али да "благонаклоно гледа" на евентуални долазак Александра Вучића.

"Председник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посетио Црну Гору и мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих, него до сада, и бољих односа између Србије и Црне Горе што је насушна потреба и жеља народа из обе земље. Такав је обичај код нас да се на сахрану не зове. Јасно је да ће сахрана митрополита Амфилохија бити велики духовни и свенародни догађај, а од стране цркве бит ће сви радо виђени и достојно испоштовани који буду дошли да се опросте са њим испрате у бољи свијет овог новог Божјег угодника", рекао је владика Јоаникије.

Према његовим речима, долазак у Подгорцу је најавио је српски члан председништва БИХ Милорад Додик.

Сахрана митрополита СПЦ је заказана за недељу у 14 сати, а црква је позвала вернике да поштују здравствене мере против ширења корона вируса.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa