Инфо

2. новембар 2020.2. нов 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Повећан број новозаражених у граду

Према званичним подацима о броју новозаражених епидемилошка ситуација у граду још увек је нестабилна и приметан је пораст инфицираних вирусом корона, рекао је након састанка Штаба за ванредне ситуације командант Штаба и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-У граду Шапцу је нестабилна епидемиолошка ситуација. Према извештају за протеклу недељу, од 26. до 31. октобра, имали смо три пута више заражених него у недељи пре тога, када је било укупно 48 позитивних. Сада је тај број 148. У шабачкој Болници су хоспиталозована 23 пацијента и сви су стабилног стања. Њих 14 је на кисеоничкој потпори и нема особа на респиратору. Када су здравствени радници у питању, осам лекара и осам сестара у ОБ је позитивно на вирус, као и две медицинске сестре у Дому здравља – рекао је Пајић после састанка Штаба и изнео податке о епидемиолошкој ситуацији у образовним установама и предузетим мерама надлежних органа.

-У октобру месецу у образовним установама ковид позитивно је било 17 ученика, као и осам просветних радника. Предузете активности дају резултате. Угоститељски објекти поштују радно време, иако постоји проблем са поштовањем дистанце, односно броја особа у одређеном простору. Интензивним радом комуналне полиције у сарадњи са санитарном инспекцијом лоцирали смо највеће проблеме, а то су биле пијаце, на отвореном и затвореном, те смо наложили ЈКП „Стари град“ да предузме одређене мере како би се онемогућило ширење вируса. Предвиђено је да се започне и дезинфекција улица, јер су бесплатна средства за дезинфекцију доступна суграђанима у канистерима.

Глас Подриња


Како наводи градоначелник Пајић релеватне институције прате епидемилошку слику у граду, те још увек није неопходно увођење ванредне ситуације.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa