Инфо

4. новембар 2020.4. нов 2020.
Ухапшен Јакуп Краснићи, кренуо за Хаг

Ухапшен Јакуп Краснићи, кренуо за Хаг

Бранилац бившег портпарола ОВК Јакупа Краснићија, адвокат Ваљон Хасани, данас је изјавио да је његов клијент ухапшен и кренуо за Хаг.


Хасани је на конференцији за новинаре рекао да је Краснићију јутрос достављен налог за хапшење, претрес и обавештен је да је оптужница против њега потврђена.

Претходно је Влада Косово саопштила да прати акције Еулекса у вези са бившим председником Скупштине Јакупом Краснићијем и да су "Косово, носиоци институција као и његови грађани непрекидно давали пример поштовања и сарадње са локалном и међународном правдом".

"Исто ће се овога пута урадити са специјализованим већима у Хагу, које су део правосудног система Републике Косово. Претпоставка невиности мора се поштовати у сваком случају, осим ако не постоји друга одлука надлежног суда", наводи се у саопштењу Владе Косова.

Краснићи је током рата на Косову био портпарол ОВК, а после рата генерални секретар привремене Владе Косова, генерални секретар Демократске партије, министар јавних служби и унутрашњих послова и председник Скупштине Косова у два мандата.

Тренутно је председник Главног одбора Социјалдемократске иницијативе Косова.

Он је у јуну прошле године испитан пред Специјалним тужилаштвом у Хагу.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa