Инфо

5. новембар 2020.5. нов 2020.
Влада Србије усвојила Предлог измена Закона о заштити становништва од заразних болести

Влада Србије усвојила Предлог измена Закона о заштити становништва од заразних болести

Влада Србије је данас одобрила Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести јер је оцењено да је "неопходно обезбедити стриктно поштовање мера како би се заштитили здравље и животи грађана, сачувао здравствени систем, као и привреда".

Како је саопштено, "измене Закона предвиђају увођење личних мера заштите и појачану одговорност грађана, за чије спровођење су надлежни поред санитарне, комунална инспекција и комунална милиција, како за физичка, тако и за правна лица".
Висина казни за неношење маски у затвореном простору и непоштовање физичке дистанце 5.000 динара за физичка лица и од 50.000 до 300.000 за правна лица, остаће непромењена, "али ће њихова примена бити бржа и ефикаснија" пише у саопштењу Владе.

На седници је донета одлука да се запосленима у здравственим установама једнократно исплати новчана помоћ од по 10.000 динара из Плана мреже здравствених установа.

Влада је одлучиа и да Јелени Каракашевић додели Национално спортско признање за сребрну медаљу коју је освојила на Светском првенству у рукомету у Београду 2013. године.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa