Инфо

6. новембар 2020.6. нов 2020.
Фото: Шабачко позориште

Фото: Шабачко позориште

Вечерас премијера представе "Лифт"

На великој сцени Шабачког позоришта, вечерас од 20 часова, премијерно биће изведена представа Лифт, копродукција Сцене Маска, Шабачког позоришта и Смотре уметности Мермер и звуци из Аранђеловца.

-Лифт” као метафора живота, крије иза својих врата разне тајне и мистерије. Само што за разлику од живота, када се заглави, он заустави и време. Да ли је баш тако? Можда у том квару, заглављењу лифта, тој краткој паузи у непрекидном кретању има и нешто добро. Можда је то онај тренутак отрежњења, после оздрављења од тешке болести у животу, када постајемо свесни да смо погрешно живели. Да ли то отрежњење може утицати на промену у нашем схватању, филозофији? Можда, за тренутак, јер притиском на дугме, изабран је правац и спрат. После поправке, лифт наставља задати пут, а ми у њему? Можемо ли изаћи док се лифт (живот) не заустави, док не стигне тамо где смо га ми испрограмирали? Покушајмо то да замислимо -наводи Иван Томашевић.

Представа је настала према тексту Саше Симоновића, у режији Ивана Томашевића.

-Сви у неким тренуцима осетимо скученост, тескобу, мањак простора – у себи, и око себе. Срећни су они који то осете повремено, неки од нас никад не престају. Ако је људски ум цео један универзум, како се понаша онај у чијем телу се ум налази, када се тај универзум сведе на уоквирен простор, на околности које не може да контролише, на окружење људима који из њега извлаче оно најгоре? Шта када ум престане да контролише тело, а тело почне да влада умом? - каже Саша Симоновић.

Глумачку екипу чине: Душан Симић, Анета Томашевић, Александра Ристић, Иван Томашевић и Соња Милојевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa