Инфо

7. новембар 2020.7. нов 2020.
Епидемиолошка ситуација у Шапцу све нестабилнија: Још 40 позитивних

Епидемиолошка ситуација у Шапцу све нестабилнија: Још 40 позитивних

У протекла 24 сата у Шапцу је потврђено још 40 случајева позитивних на Корона вирус. Укупан број оболелих у нашем граду тиме је дошао до цифре од 342 особе. Уколико томе додамо још 600 лица које су у изолацији или кућном лечењу, долазимо до броја од око 1.000 Шапчана угрожених Covidom-19. На болничком лечењу налази се 43 оsобе, 40 је са средње тешком клиничком сликом, 3 се идаље налазе у респираторној јединици, нису интубиране, али се налазе у тешком стању.

-Епидемиолошка ситуација је све нестабилнија и све смо ближе увеђењу ванредне ситуације у Граду- изјавио је градоначелник Шапца Александар Пајић и додао:

-Оно што је добро је да наши привредни субјекти, трговински ланци, сале за издавање, ресторани, објекти за исхрану становништва, заиста поштују све мере. Синоћ су заједено комунална полиција и санитарна инспекција, радиле обвједињени обилазак ових објеката. Контролисано је 30 објеката у граду, и код њих 7 су нађене мале неправилности, а у једном објекту је нађен много већи број посетилаца него што је то Уредбом дозвољено (максимално 30 посетилаца у затвореном простору). Санитарна инспекција је одмах писала пријаве на лицу места, тако да смо појачали казнену нполитику, али и свест наших суграђана да сви заједно морамо да се боримо против овога.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa