Инфо

18. новембар 2020.18. нов 2020.
Image by Aberro Creative from Pixabay

Image by Aberro Creative from Pixabay

Аличић вечерас за медаљу, Аметовићу одличје "украдено"

Ринг је показао дасу Србија и Шабац већ синоћ заслужили да имају освајача једног одличја на Европском првенству омладинаца у боксу, а да је вечерас требало да боксује други представник нашег града за другу, ипак судије су другачије виделе четвртфинални дуел Омера Аметовића и Украјинца Данила Дрижака, пресудивши у корист ривала из екс совјетске републике 3:2.

У све три рунде категорје до 49 кг Шапчани је показао више, био је агресивнији, одлучнији, брзином се супротставио вишем ривалу. Очекивали су сви да то потврде и арбитри, можда и једногласно, али је уследила шокантна одлука да победа припада Дрижаку.

После овог дуела Боскерски савез Србије упутио је званичан протест Европској боксерској федерацији, наводећи, између осталог, да рпрезентација Србије размишља о напуштању такмичења.

Вечерас у четвртфиналу боксује Семиз Аличић (категорија до 60 кг), где га очекује окршај са Бугарином Росеновим, једним од фаворита за прво место. У случају победе Аличић ће осигурати полуфинале и бар бронзану медаљу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa