Инфо

20. новембар 2020.20. нов 2020.
ВД Директора ЗЗЈЗ Шабац, др Бранко Вујковић: У Шапцу 66 новооболелих

ВД Директора ЗЗЈЗ Шабац, др Бранко Вујковић: У Шапцу 66 новооболелих

Изразито неповољна епидемиолошка ситуација на тероторији целог Мачванског округа се наставља. У протекла 24 сата је у Округу регистровано 180 новооболелих, а само у гарду Шапцу њих 66. Тренутно је у нашем граду 568 активно оболелих суграђана. На територији града Шапца у изолацији је 542 особе.

-Почели смо са брзим антигенским тестовима, тако да није реч о драматичном скоку броја оболелих, него је тај број процентуално итси уколико се упореди број тестираних са бројем позитивних пацијената на ковид-19- изјавио је ВД директора шабачког Завода за јавно здравље, др Бранко Вујковић и додао:

-У установама социјалне заштите немамо оболелих ни корисника ни запослених, што се тиче здравствених установа имамо новоооболеле у ЗЗЈЗ и то 4 оболела здравствена радника и управо је у току тестирање свих запослених брзим антигенским тестовима. У Општој болници имамо осам оболелих здравствених радника, а у Дому здравља 11 старих потврђених случајева и један новооболели. Добра вест је да у школама у протеклих 24 сата нисмо имали ни један нови случај, што нам говори да се прописане мере поштују и дају резултате.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa