Инфо

20. новембар 2020.20. нов 2020.
Директор Опште болнице, др Слободан Поповић: Преминуле две особе

Директор Опште болнице, др Слободан Поповић: Преминуле две особе

Две особе су преминуле услед последица инфекције ковидом-19, изјавио је директор шабачке Опште болнице, др Слободан Поповић. Реч је о особама старости 74 и 67 година.

-У шабачкој Општој болници је тренутно хоспитализована 103 пацијента. Од тога са тешком клиничком сликом је њих 8, у респираторно интензивној јединици. Јуче смо имали пријем једног детета у црвену зону педијатрије. Имали смо 23 прегледа у пријемно тријажној амбуланти. Ове бројке нам говоре да је боља дисциплина наших суграђана у поштовању мера републичког и кризног штаба, и на томе смо им јако захвални- изјавио је Поповић и апеловао на Шапчане да сутрашњу славу Аранђеловдан прославе у кругу најуже породице.

-Апелујем на грађане да сутра избегну све непотребне контакте, јер ако слушамо струку и наше епидемиологе, и поштујемо мере, ућићемо у фазу заравњења епидемиолошке криве где ћемо сви бити у бољој ситуацији.

Приметно је да је највећи број контаката код популације од 20 до 40 година, јер они, природно највише циркулишу. Управо у овој популацији је и нјавећи број заражених. Највећи број оболелих је од 30 до 60 година, док и даље најтежу клиничку слику имају старије особе и ту је највећи број смртних случаја.

-Имамо млађе који циркулишу, они се заразе, онда заразе остатак породице, што укључује и најризичнију категорију најстаријих суграђана. Тако да још једном апелујем на суграђане да се сведу само на неодложне контакте, све остале оставите за неке боље дане и поштујте мере. Ако будемо одговорни према себи и према другима успећемо у овој борби- закључио је др Поповић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa