Инфо

21. новембар 2020.21. нов 2020.

Медији: Од уторка, 24. новембра седам нових мера за сузбијање корона вируса

Влада Србије прописала је нове мере за сузбијање корона вируса, који ће бити на снази од уторка, 24. новембра, јављају београдски медији.

Мере ће на снази бити десет дана, а најважнија се тиче скраћења радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

Друга мера је обавезно коришћење заштитне маске у затвореном простору и на отвореном простору у свакој ситуацији када се не могу избећи међуљудски контакти.

Додатно, забрањена су сва јавна окупљања са присуством више од пет особа, такође и на отвореном и у затвореном простору.

"Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта одминимум 4 квадратна метра по особи", наведено је на сајту Блица.

Захтева се омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта, а најављују се и строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

Контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази, такође ће бити појачано.

Ове мере су орочене на период од десет дана, након чега ће бити изнова размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације, навели су медији.

Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa